Vrijwilligers taken

VENÉCO VELO Handbal is een bloeiende vereniging waar sport en plezier hand in hand gaan. Met 450 spelende leden zijn we één van de grootste handbalverenigingen van Nederland. Een veilige sportomgeving, een goede sfeer en teamspirit zijn belangrijke pijlers voor onze breedtesport. In de topsport willen we in nabije toekomst met onze damesselectie promoveren naar de eredivisie.

Om alles in goede banen te leiden hebben wij vele handen nodig. Handen van vrijwilligers die zich in willen zetten zodat onze leden kunnen handballen. We hebben een grote diversiteit aan taken, van 1 keer per jaar iets doen tot (bijna) dagelijks. Alle hulp is welkom en je hoeft echt geen handballer te zijn (geweest). Opa’s, oma’s, vrienden, kennissen, jong of oud, groot of klein, iedereen die de handbalsport een warm hart toedraagt verwelkomen wij graag als vrijwilliger.

Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor onderstaande vacatures. 

Zit er niets bij wat je aanspreekt maar wil jij je wel graag inzetten voor onze vereniging? Laat het ons weten! Samen kijken we dan hoe we jouw inzet vorm kunnen geven.

Openstaande vrijwilligers taken

Bestuurslid

Bestuurslid

Meer dan 450 handballers wekelijks laten handballen gaat niet vanzelf. Daar is zeg maar een stukje sturing voor nodig. Dat begint bij het be-stuur van VENECO VELO Handbal. Het bestuur zet de stip op de horizon waar we als vereniging naar toe willen. De routeplanner geeft de weg aan en als be-stuurder van de VELO-trein gaan we met elkaar op pad om onze doelen te bereiken. Vind jij het leuk om mede richting te geven aan de grootste en gezelligste handbalvereniging van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Benodigde tijd

Het bestuur van VENECO VELO Handbal vergadert 1x per maand. Daarnaast krijg je een paar aandachtsgebieden toegewezen waarvoor jij de contactpersoon bent binnen de vereniging. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het aandachtsgebied. Reken op minimaal 4 uur per week.

Opleiding

Een specifieke opleiding is niet nodig om bestuurslid te kunnen worden. 

Doorgroeimogelijkheden

niet van toepassing

Wat ga je doen?

Het bestuur ontwikkelt, voert uit, bewaakt en evalueert het verenigingsbeleid. Samen met de overige bestuursleden maak jij je sterk voor onze vereniging. De aandachtsgebieden die binnen de vereniging zijn benoemd zijn onder andere:
– PR en communicatie
– ICT
– Vrijwilligersbeleid
– Scheidsrechterbeleid
– Kledingbeleid
– Wedstrijdsecretariaat
– Presentatie-/vrijwilligersdag
-technisch beleid
– Zaaldienst
– Zaalhuur

 

Welke aandachtsgebieden je gaat oppakken, bepalen we binnen het bestuur in onderling overleg.

Bevoegdheden

Mede besluiten nemen over de vereniging binnen het door de Algemene Leden Vergadering vastgestelde beleid en conform de statuten en het huishoudelijk reglement.

Jouw kwaliteiten

– je bent in staat de grote lijnen te zien en te bewaken
– je kunt goed luisteren en belangen afwegen
– je kunt mensen met elkaar verbinden
– je hebt een groot netwerk

 

Wil jij bestuurslid worden of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze voorzitter, Henk de Groot en bel 06 2237389 of mail  voorzitter@hvvelo.nl

 

Lid activiteiten commissie

Lid activiteitencommissie

VENECO VELO Handbal is meer dan handbal. Naast de grootste handbalvereniging van Nederland zijn wij ook zeker de gezelligste vereniging. Wij zeggen niet voor niets dat we een grote gezellige familie zijn. En wat doe je met familie? Juist ja, leuke dingen. Naast handbal organiseren wij daarom ook diverse activiteiten voor onze leden. Denk hierbij aan speurtochten, sponsorlopen, playbackshows voor onze jeugd. Of een handbalmarathon voor alle leden en hun ouders, broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes. Als lid van de activiteitencommissie help jij met organiseren van deze activiteiten. Je doet dit zeker niet alleen. Je krijgt hulp van andere vrijwilligers waarmee je gezamenlijk een mooi evenement neer gaat zetten. 

Benodigde tijd

Je vergadert 6 x per jaar met de commissie.
Je vergadert met het team dat verantwoordelijk is voor de organisatie van een evenement of activiteit zo vaak als nodig is.

Opleiding

n.v.t.

Doorgroeimogelijkheden

n.v.t.

Wat ga je doen?

 • Bedenken en plannen van activiteiten.
 • Organiseren, ondersteunen en begeleiden van één of meerdere activiteiten.
 • Als lid van de activiteitencommissie ben je de schakel tussen het bestuur en de vrijwilligers die helpen bij een evenement of activiteit.

Bevoegdheden

n.v.t.

Jouw kwaliteiten

Communicatief
Enthousiasmeren
Organisatietalent
Creatief

 

Plaats in de organisatie

Je bent lid van de activiteitencommissie
De activiteitencommissie rapporteert aan het bestuur van VENECO VELO Handbal

 

Ben jij het lid van de activiteitencommissie dat wij zoeken of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de voorzitter van de activiteitencommissie, [naam] bel [nummer] of mail [e-mailadres]

 

Scheidsrechter / spelleider

Scheidsrechter/spelleider

14 spelers staan in het veld, klaar voor de start. Ze wachten vol spanning op het fluitsignaal. Jouw fluitsignaal, waarmee jij de wedstrijd laat beginnen. Of het nu de F6, de HC1 of de DS2 zijn, elke wedstrijd gaat ergens om. Als scheidsrechter ben jij de onmisbare schakel die zorgt voor een goed en eerlijk verloop van het spel. De spelers kunnen lekker spelen, de toeschouwers zien een mooie wedstrijd, de sfeer is ontspannen en na afloop gaat iedereen tevreden naar huis.

Om onze wedstrijden te kunnen spelen hebben we bij elke wedstrijd een scheidsrechter nodig. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. 

Benodigde tijd

Afhankelijk van jouw beschikbaarheid maar om voldoende ervaring te krijgen en te houden willen wij graag dat je 10 wedstrijden per jaar fluit

Opleiding

VENECO VELO heeft een eigen interne scheidsrechtersopleiding. Daarnaast heb je een spelregelbewijs van het NHV nodig. Na de opleiding begin je met het fluiten van de jongere teams. Naarmate jij meer ervaring opdoet, ga je oudere en hoger spelende teams fluiten.

Doorgroeimogelijkheden

Is scheidsrechteren helemaal jouw ding? Dan kun je doorgroeien naar Bondsscheidsrechter. Je fluit dan wedstrijden op het hoogste niveau. Wil je nog verder doorontwikkelen, dan kun je internationaal scheidsrechter worden.

Wat ga je doen?

Om jou een indruk te geven een opsomming van de verschillende onderdelen van het scheidsrechter zijn.

Wedstrijdvoorbereiding:
Kennismaken en afspraken maken met de coaches en aanvoerders van de teams
Controleren van de spelerspasjes en wedstrijdformulieren
Controleren van het speelveld en de doelnetten
Doen van een warming up
Doen van de toss moet de coaches/aanvoerders

Wedstrijdleiding:
De teams elkaar laten begroeten
Fluiten van de wedstrijd volgens de spelregels van het NHV
Bijhouden van doelpunten, speeltijd, gele/rode kaarten en tijdstraffen
Na afloop van de wedstrijd de teams elkaar laten bedanken

Wedstrijdformulier:
Invullen controleren en laten ondertekenen van de wedstrijdformulieren
Opmaken van rapport als dat nodig is

Bevoegdheden

Handhaven van de spelregels, bewaken van veiligheid, sportiviteit en respect

Jouw kwaliteiten

Actuele spelregelkennis
Besluitvaardig
Communicatief
Kunnen omgaan met kritiek
Sterk in schoenen staan

 

Wil jij scheidsrechter worden of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons hoofd scheidsrechterszaken, Edwin Nadorp bel 06-43549014 of mail scheidsrechters@hvvelo.nl

 

Begeleider scheidsrechters

Begeleider scheidsrechter

Al doende leert men. Niets gaat vanzelf. Dat geldt ook voor onze scheidsrechters. De eerste stappen als scheidsrechter zijn vaak wat onzeker. Doe ik het wel goed? Vergeet ik niets? Wat moet ik nou zeggen tegen die coach die langs de kant staat te schreeuwen? Allemaal vragen die een scheidsrechter zichzelf kan stellen. Dan is het fijn om een klankbord te hebben. Iemand waar jij terecht kunt met jouw twijfels en eventuele onzekerheden. Dat klankbord is de begeleider scheidsrechters. Als begeleider scheidsrechter loop je mee met een scheidsrechter als hij of zij een wedstrijd gaat fluiten. Hoe is de voorbereiding, hoe gaat het fluiten zelf, zie je verbeterpunten? Samen met de scheidsrechter werk je aan zijn of haar ontwikkeling zodat hij/zij vol zelfvertrouwen en zelfbewust de scheidsrechtersfluit hanteert tijdens de wedstrijden.

Benodigde tijd

Afhankelijk van je beschikbaarheid. In overleg met jou maken we de planning wanneer je ingezet wordt. Het zou fijn zijn als je 1 of 2 dagen per maand beschikbaar bent.

Opleiding

In het bezit zijn van of bereid zijn tot het behalen van het spelregelbewijs van het NHV.

Doorgroeimogelijkheden

n.v.t.

Wat ga je doen?

 • Coachen en begeleiden van (nieuwe) scheidsrechters voor, tijdens en na de wedstrijd
 • Evalueren van gefloten wedstrijden 
 • Feedback geven aan de scheidsrechter
 • Vraagbaak en klankbord voor scheidsrechters
 • Stimuleren en motiveren van scheidsrechter

Bevoegdheden

n.v.t.

Jouw kwaliteiten

Communicatief
Empathisch
Goed kunnen luisteren
Bedachtzaam
Goed feedback kunnen geven

Plaats in de organisatie

Je maakt deel uit van de scheidsrechterscommissie.
De scheidsrechtersommissie rapporteert aan het bestuur van VENECO VELO Handbal

 

Ben jij die scheidsrechterbegeleider die wij zoeken of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons hoofd scheidsrechterszaken, Edwin Nadorp bel 06-43549014 of mail scheidsrechters@hvvelo.nl

Administratieve krachtpatser(s) scheidsrechters commissie

Administratieve krachtpatser(s) scheidsrechterscommissie

75 teams in de zaal- en veldcompetitie. Die allemaal een scheidsrechter nodig hebben om hun thuiswedstrijden te kunnen spelen. En dat is niet één wedstrijd maar dat zijn per team soms wel 10 of 11 wedstrijden. In een heel jaar meer dan 750 wedstrijden waarvoor een scheidsrechter ingedeeld moet worden. Een flinke klus, elke keer weer. Daarom zijn wij op zoek naar een administratieve krachtpatser die niet bang is voor een flinke uitdaging en daarbij het overzicht weet te bewaren.

Benodigde tijd

De planning opstellen aan het begin van het seizoen kost een aantal uren. Vervolgens wekelijks één of meerdere uren om te controleren of de planning nog sluitend is en waar nodig sluitend te maken.

Opleiding

n.v.t.

Doorgroeimogelijkheden

n.v.t.

Wat ga je doen?

 • De hoofdtaak is het maken van de indeling van de scheidsrechters voor de wedstrijden. 
 • Deze indeling maak je in een speciaal hiervoor ontworpen programma
 • Daarnaast zit je jaarlijks 3 tot 4 keer rond de tafel met de scheidsrechterscommissie om de planning te bespreken en waar nodig compleet te maken.
 • Bij veranderingen in de planning, bijvoorbeeld door een afmelding, zorg je ervoor dat de planning aangepast wordt.
 • Wekelijks controleer je of de planning nog correct is. Is dit niet zo, dan regel je een andere scheidsrechter.

Bevoegdheden

n.v.t.

Jouw kwaliteiten

Besluitvaardig
Communicatief
Doorzetter
Zeer nauwkeurig werken
Administratieve ervaring

Plaats in de organisatie

Je maakt deel uit van de scheidsrechterscommissie.
De scheidsrechtersommissie rapporteert aan het bestuur van VENECO VELO Handbal

 

Ben jij die administratieve doorzetter die wij zoeken of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons hoofd scheidsrechterszaken, Edwin Nadorp bel 06-43549014 of mail scheidsrechters@hvvelo.nl

 

Lid vrijwilligers commissie

Lid vrijwilligerscommissie

Vele handen maken licht werk. Vooral als die handen weten wat van ze verwacht wordt. Als dat niet duidelijk is, blijven er taken liggen of worden dubbel gedaan. Zonde van de tijd en de energie die erin gestoken wordt en heel vervelend voor de vrijwilliger die zijn best heeft gedaan. 

Vrijwilligers zijn broodnodig maar ook steeds moeilijker te vinden. Maar zonder vrijwilligers geen wedstrijden, geen trainingen, geen handbal. Om te zorgen dat we voldoende vrijwilligers hebben en behouden heeft VENECO VELO Handbal een vrijwilligerscommissie. Deze commissie houdt zich actief bezig met het vrijwilligersbeleid.

Benodigde tijd

Maandelijks vergaderen
Wekelijks actief om vrijwilligers te zoeken

Opleiding

n.v.t.

Doorgroeimogelijkheden

n.v.t.

Wat ga je doen?

 • gesprekken voeren met leden en ouders van jeugdleden om te horen hoe zij zich in kunnen zetten voor de club
 • vrijwilligers zoeken, informeren en enthousiasmeren voor openstaande vrijwilligersfuncties
 • actief benaderen van mogelijke geschikte vrijwilligers 
 • uitdragen hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de vereniging

Bevoegdheden

n.v.t.

Jouw kwaliteiten

Communicatief
Netwerker
Verbinder
Enthousiasmerend

Plaats in de organisatie

Je bent lid van de vrijwilligerscommissie.
De vrijwilligerscommissie rapporteert aan het bestuur van VENECO VELO Handbal

 

Ben jij het lid van de vrijwilligerscommissie dat wij zoeken of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de voorzitter van de vrijwilligerscommissie, Theo Holierhoek en bel 06 15465554 of mail verenigingstaken@hvvelo.nl