In memorie Gerard van Zundert: 31 december 1947 – 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat de oud-voorzitter van VELO Badminton Gerard van Zundert was overleden. 

De familie neemt in besloten kring afscheid van Gerard op donderdag 3 december 2020. Als u het afscheid via de livestream wilt volgen, stuur dan uiterlijk 2 december 2020 een e-mail naar uitvaart@jade-uitvaart.nl. U kunt een herinnering achterlaten via www.jade-condoleren.nl of rechtstreeks op het condoleance register https://www.memori.nl/gedenkplaats/gerard-van-zundert.

Gerard van Zundert heeft veel voor VELO Badminton betekend. Niet voor niets werd hij vijf jaar geleden bij zijn afscheid als voorzitter benoemd tot Ere-lid van VELO Badminton. In 2009 had hij al een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten voor de badmintonsport en onze club in het bijzonder.

Van december 1993 tot september 2015 was Gerard voorzitter van VELO Badminton. In zijn begintijd speelde de nasleep van de rechtszaak tegen de toenmalige hoofdsponsor, die haar verplichtingen niet was nagekomen. Met zijn financiële achtergrond was hij in staat om VELO Badminton door deze moeilijke tijd te leiden. Hoewel hij zelf geen badminton speelde (wel tennis), was hij sterk betrokken bij het topsportbeleid van de club. Van een goede middenmoter werd VELO na enige jaren weer een club die jaarlijks voor de landstitel ging meedoen. Door zijn contacten met solide sponsors als Conservatrix kon VELO dat extra stapje doen, niet door een ‘compleet kampioensteam’ aan te trekken, maar een sterk team te bouwen rond de eigen kernspelers. Meest aansprekend was de komst in 1999 van de uit Indonesië afkomstige Mia Audina, die in 2004 een zilveren medaille zou winnen bij de Olympische Spelen. Gerard speelde een grote rol in Mia’s keus om voor VELO uit te komen, waarbij Joke en Gerard een bijzondere band opbouwden met Mia en haar echtgenoot.

Kampioenschappen worden behaald door spelers en speelsters, en hun prestaties worden in zeer belangrijke mate bereikt door de kunde van de trainers. Maar de successen van VELO Badminton worden zeer zeker ook bepaald door de sfeer binnen de verenging. Een klimaat waarin de voorzitter er is voor het eerste team, maar ook voor andere teams en voor de recreatieve speler. Daardoor staat het eerste team niet boven de vereniging, maar er midden in. Met die mentaliteit stijgen spelers soms boven zich zelf uit en worden hoger gekwalificeerde teams verslagen. Met die instelling werden gedurende het voorzitterschap van Gerard van Zundert zes keer het landskampioenschap behaald, in 2000, 2004, 2006, 2010, 2012 en 2014. Daarnaast werd driemaal de nationale beker binnengehaald, in 2003, 2004 en 2010.

Gerard was sterk betrokken bij de organisatie bij het grote internationale toernooi (VELO Dutch International), dat sinds 2000 in samenwerking met ‘Badminton Nederland’ wordt georganiseerd. In 2009 werd hij tijdens het 10de toernooi door de Westlandse burgemeester Van der Tak benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gerard was ook betrokken bij de vele recreanten, was aanwezig met een bloemetje voor een kampioensteam, een taart voor een 80-jarige of zomaar een praatje met recreantleden of hun begeleiders.

In het groter verband nam Gerard vanuit onze afdeling deel aan het VELO Omni-bestuur, was hij betrokken bij de jaarlijkse Fancy Fair en later de Vriendenloterij en niet te beroerd om regelmatig in de vooravond een bardienst in de VELO-kantine waar te nemen. Hij was gedurende zes jaar – van 2007 t/m 2013 –  als afgevaardigde voor de regio Zuid/West (met badmintonclubs uit Zuid-Holland en Zeeland) vertegenwoordigd in de bondsvergadering.

Gerard, onder jouw voorzitterschap heeft VELO Badminton zich veelvuldig van zijn beste kant laten zien. We zijn je daar heel dankbaar voor.

Namens de leden en de vele betrokkenen van VELO Badminton willen we Joke, de kinderen en de kleinkinderen en verdere familie alle sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

 

Onze sponsors

Nieuws

Welkom bij VENÉCO VELO. Wat leuk dat je onze website bezoekt! Wil je op de hoogte blijven van wat allemaal gebeurt bij VENECO VELO, kun je ons het beste volgen op Facebook (zie rechts). Daar vind je al ons nieuws, van wedstrijdschema’s tot evenementen en wedstrijdverslagen.

5 hours ago

VENECO VELO Handbal

It’s a wrap…
Na wekenlang loten verkopen, verkoopboekjes invoeren en tussenstanden noteren hebben we eind november, zo trots als een pauw, de Grote Clubactie met de mega opbrengst van ruim € 22.600,00 afgesloten.

Dat is zo veel dat zelfs de mensen van de Grote Club Actie verbaasd waren. Voor de eerste keer meedoen en zo’n bedrag ophalen is ongekend.
Namens de alle VELO afdelingen willen wij jullie, onze leden en vrijwilligers, bedanken voor jullie enorme inzet om deze Grote Club Actie tot zo'n geweldig succes te maken.

P.S. en mocht je nu denken, chips, maar ik heb helemaal geen lot kunnen kopen….. We hebber er nog wat over en t/m 8 december kan je deze nog aanschaffen.
Interesse...neem even contact op met Peet van der Zanden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

12 hours ago

VENECO VELO Handbal

Yesss..... Nederland 🇳🇱 - Servië 🇷🇸 gaat door.
Waar gaan jullie de wedstrijd bekijken?

#OneTeam #OneGoal #handbalNL #handbalnederlandsteam #veneco #velo #handbal
... See MoreSee Less

View on Facebook

Op vrijdagavond 27 november 2020 ontvingen we bericht, dat de oud-voorzitter van VELO Badminton Gerard van Zundert was overleden.

Op onze site vind je een In memoriam.
www.hvvelo.nl/nieuws/
... See MoreSee Less

View on Facebook