Beste mini- en maxikamp ouders en kids,

Normaal gesproken organiseren we half februari de kampinschrijving voor het VENÉCO VELO Mini- en Maxikamp. Er is op dit moment nog te veel onduidelijk omtrent de coronamaatregelen en het landelijke vaccinatieprogramma. Daarom hebben we in overleg met het bestuur besloten om de kampinschrijving uit te stellen.

Onze intentie is om de inschrijving medio maart (minikamp) en eind april (maxikamp) te laten plaatsvinden.

Het minikamp staat gepland van 11 t/m 13 juni (kinderen met geboortejaar 2011 en jonger);

Het maxikamp staat gepland van 17 t/m 24 juli (kinderen met geboortejaar 2004 t/m 2010).

Groeten van de hoofdleiding mini- en maxikamp,

Stefan, Karleen en Ilse                   Minikamp

Anita en Martijn                              Maxikamp

 

 

Beste VELO leden, VELO sponsoren, VELO vrijwilligers en beste iedereen die VELO een warm hart toedraagt,

Kerst zal anders zijn dan ooit tevoren. Velen zullen zonder hun geliefden de Kerstdagen moeten doorbrengen. In ieder geval zal het aantal personen aan de Kersttafel sterk lager zijn dan anders. We mogen met minder mensen aan één tafel zitten, we hebben het afgelopen jaar geliefden verloren, in de zorg wordt met Kerst volop doorgewerkt en zo zijn er nog wel meer redenen te noemen. Onder vele Kerstbomen zullen minder cadeautjes liggen. Velen hebben het moeilijk: in de horeca, de evenementenbranche, het toerisme en bij winkeliers zijn zware klappen gevallen of draaien de activiteiten op een laag pitje.

Ook zullen velen de Kerst minder uitbundig vieren. Het wegvallen van sociale contacten en het beperken van sport- en spelmogelijkheden, trekken voor veel mensen om ons heen een zware wissel. Eenzaamheid, stress, uitzichtloosheid en depressiviteit treffen, vaak onzichtbaar, de mensen om ons heen.

Aan de andere kant zijn er bedrijven die juist garen spinnen bij de huidige situatie. De onlineverkopen stijgen naar recordhoogte, de doe-het-zelf ketens draaien overuren, net als de supermarkten en hoveniers. Ook zijn er mensen die juist comfortabel zijn bij de huidige situatie. Er schijnt een baby-boom op gang te komen. Er zijn nog sterretjes aan de hemel, zullen we maar zeggen.

2020 is in ieder geval een jaar om nooit te vergeten. Iedereen heeft een verhaal. De gemeenschappelijke tegenstander maakt ons ook saamhorig. Wellicht dat de IK-maatschappij wat meer afzwakt. Dat zou een goede ontwikkeling zijn, nietwaar?

Hoe mooi zou het zijn deze Mijlpaal aan te grijpen, om er iets goeds aan over te houden. Dat we ons verenigingen, in plaats van elkaar wegduwen. Dat we elkaar weer gaan helpen; niet omdat het moet, maar omdat het kan ! Dan komen we er sterker uit met z’n allen !! Hoe mooi zou dat zijn? Dat het toch nog ergens goed voor is geweest?

Zo kijken wij als VELO besturen ook naar de toekomst.
2020 is voor ons als verenigingen een buitengewoon zwaar jaar. Ook in 2021 zullen we nog de nodige rimpels op het water vinden. Als besturen staan we voor een haast onmogelijke opgave om, zonder dat we actief kunnen verbinden, de verenigingscultuur te bewaren. Hoe zorgen we dat onze leden zich verbonden blijven voelen met de verenigingen, zeker in een sterke IK-cultuur. Hoe voorkomen we dat leden weglopen omdat ze ‘voor dat geld’ ook iets anders kunnen doen. Hoe zorgen we ervoor dat onze leden de meerwaarde zien om lid te zijn van een vereniging. Ook wanneer datgene wat ons bindt even niet kan, nl het sporten.

In veel gevallen blijken onze leden de meerwaarde te zien van ons aller VELO. Velen zetten hun schouders eronder. Actief, door acties en activiteiten te organiseren, door het kopen van Grote Clubactie loten en loten voor de Vriendenloterij, Sinterklaaspoppen. Actief, door te sponsoren, door er te zijn als het kan. Actief, door elkaar niet te vergeten, maar vooral ook passief door ‘gewoon’ verbonden te blijven aan één van de verenigingen, maar ook door je verbonden te blijven voelen aan de VELO verenigingen in het algemeen.
De sluiting van ons sportpark trekt, ondanks de beperkte openstelling van de zomer, een zware wissel op ons allemaal. De inkomsten uit onze VELO-kantine zijn volledig weggevallen. Evenementen kunnen we niet meer houden. Er is door velen binnen onze verenigingen keihard gewerkt om te wikken en te wegen, te rekenen en diverse overleggen te voeren met Gemeente, financiers, het Rijk en sponsoren om alle wegen te onderzoeken die leiden naar het in standhouden van ons sportcomplex.

Een gevleugelde uitspraak is: Langs de randen van het ravijn groeien de mooiste bloemen. Al maanden lopen we inmiddels langs de randen van het ravijn, waarbij er nog niet echt gelegenheid is om te genieten van alle pracht die er langs deze randen groeit. We zijn inmiddels al een aantal keren door het oog van de naald gekropen. Met dank aan Gemeente, het Rijk, financiers en sponsoren is er nog licht aan het einde van de tunnel. Met dank aan de steun van onze leden hebben we er vertrouwen in dat we het eind van de tunnel ook gaan halen. Als VELO-besturen strijden we schouder aan schouder om alles in het werk te stellen de tunnel in stand te houden, zolang als dat dat nodig is. Neemt niet weg dat we zodra we in het licht zijn, na het einde van de tunnel, er met z’n allen de schouders onder zullen blijven moeten zetten. Na de tunnel is er licht, maar blijven we nog een tijdje last houden van de spreekwoordelijke tunnel. We hebben iedereen daarvoor keihard nodig die VELO een warm hart toedraagt. We kunnen dat niet alleen, dat zullen we met elkaar moeten doen!

Verdedig En Loop Op !!!

Als besturen hebben we het vertrouwen dat we dat gaan fixen, met elkaar. Om dat vertrouwen in elkaar uit te dragen, spreken we ons dan ook gezamenlijk uit in deze boodschap. We wensen iedereen fijne, warme feestdagen toe. Graag treffen we elkaar weer in het nieuwe jaar, hopelijk onder het genot van een biertje, maar in ieder geval tijdens de VELO Pubquiz op 16 januari aanstaande!

De besturen van:
VELO Voetbal
VELO Handbal
VELO Badminton
VELO Ryu Ha
VELO Volleybal
VELO Stichting Exploitatie accommodatie (SEA)
VELO Stichting Vastgoed Accommodatie (SVA)

In memorie Gerard van Zundert: 31 december 1947 – 27 november 2020

Op vrijdagavond 27 november 2020 kregen we het bericht, dat de oud-voorzitter van VELO Badminton Gerard van Zundert was overleden. 

De familie neemt in besloten kring afscheid van Gerard op donderdag 3 december 2020. Als u het afscheid via de livestream wilt volgen, stuur dan uiterlijk 2 december 2020 een e-mail naar uitvaart@jade-uitvaart.nl. U kunt een herinnering achterlaten via www.jade-condoleren.nl of rechtstreeks op het condoleance register https://www.memori.nl/gedenkplaats/gerard-van-zundert.

Gerard van Zundert heeft veel voor VELO Badminton betekend. Niet voor niets werd hij vijf jaar geleden bij zijn afscheid als voorzitter benoemd tot Ere-lid van VELO Badminton. In 2009 had hij al een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn verdiensten voor de badmintonsport en onze club in het bijzonder.

Van december 1993 tot september 2015 was Gerard voorzitter van VELO Badminton. In zijn begintijd speelde de nasleep van de rechtszaak tegen de toenmalige hoofdsponsor, die haar verplichtingen niet was nagekomen. Met zijn financiële achtergrond was hij in staat om VELO Badminton door deze moeilijke tijd te leiden. Hoewel hij zelf geen badminton speelde (wel tennis), was hij sterk betrokken bij het topsportbeleid van de club. Van een goede middenmoter werd VELO na enige jaren weer een club die jaarlijks voor de landstitel ging meedoen. Door zijn contacten met solide sponsors als Conservatrix kon VELO dat extra stapje doen, niet door een ‘compleet kampioensteam’ aan te trekken, maar een sterk team te bouwen rond de eigen kernspelers. Meest aansprekend was de komst in 1999 van de uit Indonesië afkomstige Mia Audina, die in 2004 een zilveren medaille zou winnen bij de Olympische Spelen. Gerard speelde een grote rol in Mia’s keus om voor VELO uit te komen, waarbij Joke en Gerard een bijzondere band opbouwden met Mia en haar echtgenoot.

Kampioenschappen worden behaald door spelers en speelsters, en hun prestaties worden in zeer belangrijke mate bereikt door de kunde van de trainers. Maar de successen van VELO Badminton worden zeer zeker ook bepaald door de sfeer binnen de verenging. Een klimaat waarin de voorzitter er is voor het eerste team, maar ook voor andere teams en voor de recreatieve speler. Daardoor staat het eerste team niet boven de vereniging, maar er midden in. Met die mentaliteit stijgen spelers soms boven zich zelf uit en worden hoger gekwalificeerde teams verslagen. Met die instelling werden gedurende het voorzitterschap van Gerard van Zundert zes keer het landskampioenschap behaald, in 2000, 2004, 2006, 2010, 2012 en 2014. Daarnaast werd driemaal de nationale beker binnengehaald, in 2003, 2004 en 2010.

Gerard was sterk betrokken bij de organisatie bij het grote internationale toernooi (VELO Dutch International), dat sinds 2000 in samenwerking met ‘Badminton Nederland’ wordt georganiseerd. In 2009 werd hij tijdens het 10de toernooi door de Westlandse burgemeester Van der Tak benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Gerard was ook betrokken bij de vele recreanten, was aanwezig met een bloemetje voor een kampioensteam, een taart voor een 80-jarige of zomaar een praatje met recreantleden of hun begeleiders.

In het groter verband nam Gerard vanuit onze afdeling deel aan het VELO Omni-bestuur, was hij betrokken bij de jaarlijkse Fancy Fair en later de Vriendenloterij en niet te beroerd om regelmatig in de vooravond een bardienst in de VELO-kantine waar te nemen. Hij was gedurende zes jaar – van 2007 t/m 2013 –  als afgevaardigde voor de regio Zuid/West (met badmintonclubs uit Zuid-Holland en Zeeland) vertegenwoordigd in de bondsvergadering.

Gerard, onder jouw voorzitterschap heeft VELO Badminton zich veelvuldig van zijn beste kant laten zien. We zijn je daar heel dankbaar voor.

Namens de leden en de vele betrokkenen van VELO Badminton willen we Joke, de kinderen en de kleinkinderen en verdere familie alle sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

 

Onze sponsors

Nieuws

Welkom bij VENÉCO VELO. Wat leuk dat je onze website bezoekt! Wil je op de hoogte blijven van wat allemaal gebeurt bij VENECO VELO, kun je ons het beste volgen op Facebook (zie rechts). Daar vind je al ons nieuws, van wedstrijdschema’s tot evenementen en wedstrijdverslagen.

15 hours ago

VENECO VELO Handbal
•Foto's uit de oude doos deel 1•Onze vereniging bestaat al 71 jaar! Dat brengt veel historische en gedenkwaardige momenten met zich mee. Hoe tof is het om deze momenten met elkaar te delen en te koesteren? Het maakt onze mooie vereniging tenslotte tot wat het nu is. Komen deze foto's jullie bekend voor? De dames 1 uit 1987 en de heren 1 uit 1977. Veel van deze dames en heren zijn nog actief binnen onze vereniging en daar zijn wij ontzettend blij mee. Heb je nog leuke foto's uit de geschiedenis van HVVelo? We zouden het leuk vinden als je deze in een reactie onder dit bericht wil delen. #terugindetijd #herinneringenophalen #vroeger#handbal #hndbl #wateringen #velo #venecovelo #hvvelo #handbalhelden #Grootstehandbalvereniging #deleukstehandbalvereniging ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

VENECO VELO Handbal
VENECO VELO Handbal ... See MoreSee Less
View on Facebook