Kabouterhandbal,

Dit seizoen start VENÉCO VELO met Kabouterhandbal.

Kabouterhandbal is speciaal voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar die op een leuke, ontspannen en laagdrempelige manier kennis willen maken met handbal. Plezier in spelen staat hierbij voorop.

Het Kabouterhandbal bij VENÉCO VELO is gericht op motorisch en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen en bevat een breed aanbod van spelenderwijs oefenen en bewegen met de bal. De trainingen worden verzorgd door Patricia Vonk. Met haar achtergrond als handbalster en gymdocent kan zij met veel enthousiasme en als professional deze jonge leeftijdsgroep begeleiden en kennis laten maken met handbalspel.

Meetrainen?
Meetrainen kan op dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:00. In de vakanties zijn er geen trainingen.
De kabouters van VENÉCO VELO spelen nog geen wedstrijden, dit wordt vanaf de F-jeugd (6 jaar) gedaan.

Wil je je opgeven voor een proeftraining? Stuur dan een mail naar kabouters@hvvelo.nl.

Aanmelden?
Wil je je aanmelden als lid? Ga naar [Lid worden].
Gezien het grote aantal enthousiaste nieuwe leden zou het kunnen dat uw zoon of dochter op een wachtlijst komt.

 

Beste mini- en maxikamp ouders en kids,

Normaal gesproken organiseren we half februari de kampinschrijving voor het VENÉCO VELO Mini- en Maxikamp. Er is op dit moment nog te veel onduidelijk omtrent de coronamaatregelen en het landelijke vaccinatieprogramma. Daarom hebben we in overleg met het bestuur besloten om de kampinschrijving uit te stellen.

Onze intentie is om de inschrijving medio maart (minikamp) en eind april (maxikamp) te laten plaatsvinden.

Het minikamp staat gepland van 11 t/m 13 juni (kinderen met geboortejaar 2011 en jonger);

Het maxikamp staat gepland van 17 t/m 24 juli (kinderen met geboortejaar 2004 t/m 2010).

Groeten van de hoofdleiding mini- en maxikamp,

Stefan, Karleen en Ilse                   Minikamp

Anita en Martijn                              Maxikamp

 

 

Beste VELO leden, VELO sponsoren, VELO vrijwilligers en beste iedereen die VELO een warm hart toedraagt,

Kerst zal anders zijn dan ooit tevoren. Velen zullen zonder hun geliefden de Kerstdagen moeten doorbrengen. In ieder geval zal het aantal personen aan de Kersttafel sterk lager zijn dan anders. We mogen met minder mensen aan één tafel zitten, we hebben het afgelopen jaar geliefden verloren, in de zorg wordt met Kerst volop doorgewerkt en zo zijn er nog wel meer redenen te noemen. Onder vele Kerstbomen zullen minder cadeautjes liggen. Velen hebben het moeilijk: in de horeca, de evenementenbranche, het toerisme en bij winkeliers zijn zware klappen gevallen of draaien de activiteiten op een laag pitje.

Ook zullen velen de Kerst minder uitbundig vieren. Het wegvallen van sociale contacten en het beperken van sport- en spelmogelijkheden, trekken voor veel mensen om ons heen een zware wissel. Eenzaamheid, stress, uitzichtloosheid en depressiviteit treffen, vaak onzichtbaar, de mensen om ons heen.

Aan de andere kant zijn er bedrijven die juist garen spinnen bij de huidige situatie. De onlineverkopen stijgen naar recordhoogte, de doe-het-zelf ketens draaien overuren, net als de supermarkten en hoveniers. Ook zijn er mensen die juist comfortabel zijn bij de huidige situatie. Er schijnt een baby-boom op gang te komen. Er zijn nog sterretjes aan de hemel, zullen we maar zeggen.

2020 is in ieder geval een jaar om nooit te vergeten. Iedereen heeft een verhaal. De gemeenschappelijke tegenstander maakt ons ook saamhorig. Wellicht dat de IK-maatschappij wat meer afzwakt. Dat zou een goede ontwikkeling zijn, nietwaar?

Hoe mooi zou het zijn deze Mijlpaal aan te grijpen, om er iets goeds aan over te houden. Dat we ons verenigingen, in plaats van elkaar wegduwen. Dat we elkaar weer gaan helpen; niet omdat het moet, maar omdat het kan ! Dan komen we er sterker uit met z’n allen !! Hoe mooi zou dat zijn? Dat het toch nog ergens goed voor is geweest?

Zo kijken wij als VELO besturen ook naar de toekomst.
2020 is voor ons als verenigingen een buitengewoon zwaar jaar. Ook in 2021 zullen we nog de nodige rimpels op het water vinden. Als besturen staan we voor een haast onmogelijke opgave om, zonder dat we actief kunnen verbinden, de verenigingscultuur te bewaren. Hoe zorgen we dat onze leden zich verbonden blijven voelen met de verenigingen, zeker in een sterke IK-cultuur. Hoe voorkomen we dat leden weglopen omdat ze ‘voor dat geld’ ook iets anders kunnen doen. Hoe zorgen we ervoor dat onze leden de meerwaarde zien om lid te zijn van een vereniging. Ook wanneer datgene wat ons bindt even niet kan, nl het sporten.

In veel gevallen blijken onze leden de meerwaarde te zien van ons aller VELO. Velen zetten hun schouders eronder. Actief, door acties en activiteiten te organiseren, door het kopen van Grote Clubactie loten en loten voor de Vriendenloterij, Sinterklaaspoppen. Actief, door te sponsoren, door er te zijn als het kan. Actief, door elkaar niet te vergeten, maar vooral ook passief door ‘gewoon’ verbonden te blijven aan één van de verenigingen, maar ook door je verbonden te blijven voelen aan de VELO verenigingen in het algemeen.
De sluiting van ons sportpark trekt, ondanks de beperkte openstelling van de zomer, een zware wissel op ons allemaal. De inkomsten uit onze VELO-kantine zijn volledig weggevallen. Evenementen kunnen we niet meer houden. Er is door velen binnen onze verenigingen keihard gewerkt om te wikken en te wegen, te rekenen en diverse overleggen te voeren met Gemeente, financiers, het Rijk en sponsoren om alle wegen te onderzoeken die leiden naar het in standhouden van ons sportcomplex.

Een gevleugelde uitspraak is: Langs de randen van het ravijn groeien de mooiste bloemen. Al maanden lopen we inmiddels langs de randen van het ravijn, waarbij er nog niet echt gelegenheid is om te genieten van alle pracht die er langs deze randen groeit. We zijn inmiddels al een aantal keren door het oog van de naald gekropen. Met dank aan Gemeente, het Rijk, financiers en sponsoren is er nog licht aan het einde van de tunnel. Met dank aan de steun van onze leden hebben we er vertrouwen in dat we het eind van de tunnel ook gaan halen. Als VELO-besturen strijden we schouder aan schouder om alles in het werk te stellen de tunnel in stand te houden, zolang als dat dat nodig is. Neemt niet weg dat we zodra we in het licht zijn, na het einde van de tunnel, er met z’n allen de schouders onder zullen blijven moeten zetten. Na de tunnel is er licht, maar blijven we nog een tijdje last houden van de spreekwoordelijke tunnel. We hebben iedereen daarvoor keihard nodig die VELO een warm hart toedraagt. We kunnen dat niet alleen, dat zullen we met elkaar moeten doen!

Verdedig En Loop Op !!!

Als besturen hebben we het vertrouwen dat we dat gaan fixen, met elkaar. Om dat vertrouwen in elkaar uit te dragen, spreken we ons dan ook gezamenlijk uit in deze boodschap. We wensen iedereen fijne, warme feestdagen toe. Graag treffen we elkaar weer in het nieuwe jaar, hopelijk onder het genot van een biertje, maar in ieder geval tijdens de VELO Pubquiz op 16 januari aanstaande!

De besturen van:
VELO Voetbal
VELO Handbal
VELO Badminton
VELO Ryu Ha
VELO Volleybal
VELO Stichting Exploitatie accommodatie (SEA)
VELO Stichting Vastgoed Accommodatie (SVA)

Onze sponsors

Nieuws

Welkom bij VENÉCO VELO. Wat leuk dat je onze website bezoekt! Wil je op de hoogte blijven van wat allemaal gebeurt bij VENECO VELO, kun je ons het beste volgen op Facebook (zie rechts). Daar vind je al ons nieuws, van wedstrijdschema’s tot evenementen en wedstrijdverslagen.
Met trots kunnen we jullie laten weten dat Marcello Radder dit seizoen Dames 2 zal trainen en coachen. Marcello is op zijn 10e begonnen met handbal bij Athene. Vanaf zijn 16e was Hermes ‘zijn’ club. Ook is hij lid geweest van Quintus, waar hij drie jaar heeft ingevuld als trainer van Dames 2. Als we Marcello naar de motivatie voor zijn besluit vragen zegt hij: “Ik heb voor Velo gekozen omdat de doelstellingen heel erg uitdagend zijn. Daarnaast voelde het gewoon goed. Ik heb een aantal trainingen gezien en hieruit bleek dat het een enthousiaste groep is, waar veel potentie in zit. Het merendeel is onbekend voor mij, maar juist dat is heel erg leuk. Er zijn geen vooroordelen, waardoor je blanco aan de slag kunt gaan. Het elkaar leren kennen komt de komende weken wel goed.”Over zijn focus is Marcello uitgesproken: “Handballen kunnen deze dames zeker, nu gaat het om de puntjes op de i te zetten. Ik zal focussen op gecontroleerd handballen met een minimaal aantal technische fouten. Deze zijn vaak bepalend voor een uitslag. Met eenheid in het veld win je al een punt. Handbal gaat om dynamiek en (start)snelheid. Daarom gaan we ook met individuele techniek aan de slag.”Het belooft naast een seizoen met ontwikkeling ook een seizoen met gezelligheid te worden: “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”, zegt Marcello. “Dat geldt ook voor het handbalspel. Meiden die plezier halen uit hun hobby kunnen het maximale uit hun inzet halen.”Marcello kent de trainer/coach van Dames 1, Zsigmond Makay al 33 jaar. Samen hebben zij een jaar bij Hermes gespeeld. De samenwerking is inmiddels opgestart en zal dit seizoen moeten groeien. Een begeleider voor Dames 2 is nog niet gevonden, dus als je interesse hebt, laat het ons weten of kom eens langs bij de training. Dames 2 begint de competitie op zondag 24 oktober om 13:25 uur thuis in Wateringen. VENÉCO VELO Handbal wenst Marcello, het begeleidend kader en natuurlijk de damesselectie een fantastisch seizoen! #handbal #hndbl #wateringen #velo #venecovelo #hvvelo #handbalhelden #grootstehandbalvereniging #deleukstehandbalvereniging ... See MoreSee Less
View on Facebook
C1 en B1 VENECO Velo oefenen tegen De TukkersHet was afgelopen zondag vroeg op voor de speelsters en begeleiding van de C1. Er stond om 11.00 uur een 3x25 minuten oefenwedstrijd tegen De Tukkers Albergenl op het programma. Na een goede warming up in de frisse hal starten de meiden voortvarend. De een na de andere aanval werd vloeiend afgerond terwijl De Tukkers niet tot scoren kwam. Dit had alles te maken met de offensieve dekking die de meiden speelden. Een goede verdediging en snelle tegenaanvallen had een flink verschil in de stand tot gevolg. In het tweede deel wist De Tukkers zich beter raad en was er aan de zijde van Velo te vaak onnodig balverlies. Het tempo in scoren zakte wat weg. In het derde deel kwamen De Tukkers sterk terug. Ze vonden hun cirkel goed en die pakte haar puntjes mee. Naar het eind van de wedstrijd was wel duidelijk dat Velo een maatje te groot was voor De Tukkers en liep het verschil weer verder op. Uiteindelijk een prima oefenwedstrijd met 14-26 als eindstand.De B1 kon flink aan de bak. De Tukkers liet zich zien als een gelijkwaardige tegenstander die als het moet het fysieke niet schuwde. Wij zullen hier toch wat meer aan moeten wennen. Het werd een gelijk opgaande strijd, met vrijwel steeds een paar punten voorsprong voor onze meiden. Als het even iets minder liep waren onze supporters ervoor om het noodzakelijke zetje in de rug te geven. Dit alles maakte dat het naar een spannend eind van de wedstrijd liep. Langzaam kwamen De Tukkers dichterbij. Maar onze meiden weerden zich kranig en sloten de wedstrijd af met een mooie 35-37 als eindstand.We bedanken De Tukkers, en speciaal natuurlijk Olga Assink, voor de organisatie en gastvrijheid. We zien jullie graag bij VENÉCO VELO Handbal voor de return. 🤾‍♀️ 😃#handbal #hndbl #wateringen #velo #venecovelo #hvvelo #handbalhelden #Grootstehandbalvereniging #deleukstehandbalvereniging ... See MoreSee Less
View on Facebook