VENÉCO/VELO VERSTERKT ZICH MET TERUGKEER TALISA GROEN

De technische leiding van Venéco/Velo, dat aan het einde van het vorig seizoen promoveerde naar de eredivisie, heeft niet stilgezeten. De nieuwe trainer/coach Nico Stet, kan de komende competitie beschikken over voormalig topspeelster Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen. Een speelster met veel ervaring, die om die reden een welkome versterking is voor de pas gepromoveerde club uit Wateringen.

Talisa Groen, 33 jaar inmiddels, begon ooit op haar elfde jaar in de jeugd bij Velo waar zij tot haar veertiende heeft gehandbald. Op die leeftijd stapte zij over naar het Haagse Hellas waar zij in tien jaar een succesvolle periode kende met de landstitel bij de junioren en twee keer vice-landskampioen werd met de senioren. 

Het behalen van het landskampioenschap bleef een droom voor de technisch begaafde handbalster, die gezegend is met veel spelinzicht. Om dat doel te bereiken, ging zij in op het verzoek van VOC Amsterdam om daar te komen handballen. Met die club behaalde zij in 2017 en 2018 de zo begeerde landstitel. Ook speelde zij in 2018 nog een half jaar bij Molde in Noorwegen.

DE CIRKEL IS ROND

Groen is getrouwd met Loek van Bergen en Henegouwen, de aanvoerder van de mannenploeg van Hellas, en inmiddels moeder van twee kinderen.

Over haar beslissing zegt zij: ,,Ik ben nu weer terug bij Velo waar het allemaal begon. Dat is altijd mooi als de cirkel rond is. Ik miste het spelletje te veel en het ging weer kriebelen. Ook wil ik graag mijn ervaring overbrengen op de jonge meiden in de ploeg. Velo is een goed georganiseerde club met een sterke jeugdopleiding onder leiding van Erik van der Wel, die ik nog goed ken van Hellas. Net als trouwens de nieuwe trainer Nico Stet. Loek blijft ook nog handballen, dus het wordt een logistieke uitdaging om oppas te vinden voor de kinderen, maar daar word ik goed bij geholpen door Velo. Dat moet dus allemaal wel lukken.”

Technisch manager Jörgen de Groot geeft alle credits voor het binnenhalen van Talisa Groen aan Henk Baggerman, de voormalige teammanager van de Hellasvrouwen. Samen met Anita Huf verzorgt Baggerman nu bij trainer Nico Stet het management rond de dames.

MAUD SCHUIT

Ook heeft Velo jeugdspeelster Maud Schuit van Hellas erbij gekregen. De 20-jarige dochter van voormalig manager van Hellas, Peter Schuit, heeft in de hoogste jeugdteams van Hellas gespeeld. Zij maakt de overstap naar de eredivisieclub om zich verder te ontwikkelen op een hoger niveau.

AD SPORT/PETER LOTMAN

ERVAREN NICO STET TRAINER / COACH VAN GEPROMOVEERD VELO

Nico Stet (70) is de nieuwe trainer/coach van de handbalsters van VENÉCO/VELO. Hij volgt Zsigmond Makay op, die met de club uit Wateringen afgelopen zaterdag promoveerde naar de eredivisie. Geen onbekend terrein voor de ervaren Stet, die in het verleden zowel bij de mannen als de vrouwen van Hellas actief was op dit niveau.

Stet trainde nog wel jeugdteams bij Hellas, maar leek het eredivisie-handbal na veertig jaar vaarwel te hebben gezegd. Totdat technisch manager Jörgen de Groot van VELO hem benaderde. Het begon weer te kriebelen en na een aantal gesprekken besloot Stet de handschoen op te pakken.

,,Ik vind het eer, dat ze mij hebben gevraagd en heb erg veel zin om weer op dit niveau aan de slag te gaan. Het is een enthousiaste, gedreven groep heb ik gemerkt. En er is onder leiding van Erik van der Wel, die ik heel goed ken vanuit Hellas, een uitstekende jeugdopleiding opgezet. Hij is met andere bestuursleden bij mij langs geweest en dat waren goede gesprekken.”

LANDSTITEL    

Stet heeft vooral zijn sporen verdiend bij het Haagse Hellas. Hij won in 2001 de beker tegen het Arnhemse AAC 1899.  Zijn grootste succes dateert uit 2002 toen hij met de vrouwen de landstitel én de nationale beker veroverde. Hij versloeg in een best-of-five destijds SEW na drie wedstrijden. Het was een fameus team met topspeelsters als Maaike Turnhout, Arjenne Paap, Ingeborg Vlietstra, Pearl van der Wissel, Sylvia Hoffman, dochter Inge Stet, Mirjam van Boles, Dewi van ’t Oostende, Babette van Engelen, Judith Demeyer, Amy den Broeder en een jonge Maura Visser.

Het succes eiste echter zijn tol, want vrijwel de gehele basisploeg werd na die successen ‘weggekocht’ door buitenlandse clubs. Voor Stet een reden om bij de vrouwen te stoppen. Vanaf 1983 had hij jeugdteams en de selectieteams van Hellas onder zijn hoede. Hij bracht de mannen, met onder anderen zoon Wessel Stet,  naar de eredivisie en was regelmatig trouble-shooter bij de Haagse club. Toen de vrouwen degradeerden uit de eredivisie, was hij interim-trainer. De mannen bracht hij na de degradatie binnen één seizoen weer terug op hoogste niveau. Altijd kon Hellas een beroep op Stet doen.

VERSTERKINGEN

Met VELO ziet hij vooral de uitdaging om de Westlandse ploeg verdienstelijk te laten meedraaien in de eredivisie. ,,Dat zal nog een heel karwei worden”, realiseert hij zich. ,,Er moet een omslag komen naar topsport. Er ligt een goed fundament, maar versterkingen zijn wel nodig. Dat is niet eenvoudig, maar daar is de technische leiding druk mee bezig. Het wordt een flinke uitdaging voor de ploeg en voor mij”, aldus de voormalig (adjunct)directeur van praktijkschool De Einder.

Stet wordt ondersteund door een begeleidingsteam met assistent-trainster Jaqueline de Kluyver, keeperstrainer Michel Pronk (ex Hellas), teammanager Anita Huf en op de achtergrond zijn voormalig teammanager bij Hellas Henk Baggerman.

AD SPORT/PETER LOTMAN

 

HANDBALMARATHON

“FEEST”

NIEUWS

De handbalmarathon, wat was het een “FEEST!

Wij zijn nog steeds aan het nagenieten van een fantastisch FEEST weekend!!🥳
Alle sponsoren enorm bedankt voor jullie bijdrage. Mede door jullie kon dit weekend mogelijk gemaakt worden!!👍

Een heel groot dank je wel voor John en Yvon en alle vrijwilligers achter de bar!
Ze hebben heel het weekend keihard gewerkt om iedereen te voorzien van een hapje en een drankje!! Het ontbijt was wederom een geweldig succes! Iedereen die hierbij heeft geholpen, enorm bedankt👍🥳

Dan de activiteitencommissie. Bedankt voor organiseren van de supergave activiteiten voor de jeugd!
Echt Top!!💪🥳
De DJ’s, ontzettend bedankt voor de geweldige sfeer in de kantine en in de hal!!🎊💃
De Prometoeters, bedankt voor de mega-gezellige afsluiting van de marathon!!

En verder iedereen die heeft geholpen bij dit fantastische evenement!!
Alle scheidsrechters, de wedstrijdleiding, de ochtendgymnastiek, Petra voor het mooie optreden!!

Jan voor het versieren van de hal met zijn ballonnen! Ike en Theo voor het maken van de foto’s. Ton en Erik voor het weer schoonmaken van de kantine en de kleedkamers en iedereen die we vergeten zijn!

Alle teams en toeschouwers bedankt voor jullie enthousiaste aanwezigheid!

HET WAS EEN FEEST, OMDAT JULLIE ZIJN GEWEEST!

Tot de volgende keer!🥳

De organisatie,
Rene, Karin, Maaike, Barry, Wilco en Miranda

 

 

 

 

HANDBALMARATHON

“FEEST”

NIEUWS

De voorbereiding zijn in volle gang en alles is bijna klaar..
Heel jammer alleen dat de tegenstander van onze DAMES 1 getroffen is door Corona en niet kan komen spelen.
Maar dat is natuurlijk geen reden om weg te blijven. In plaats daarvan heeft onze VELO jeugd de mogelijkheid om een potje te handballen tegen onze dames en hebben we daarnaast een mooie wedstrijd van Dames 1 tegen Heren 1 op het programma staan.
19.30 u. DS1 tegen de jeugd
20.00 u. DS1 tegen Heren 1.
🤾‍♀️🤾‍♂️🥳🍷💃🍻


HANDBALMARATHON

“FEEST”

NIEUWS

Het meest recente wedstrijdschema

 

HANDBALMARATHON

“FEEST”

NIEUWS

Het is bijna zover!! De handbalmarathon met als thema FEEST !!

We zijn enorm benieuwd naar jullie outfit.

Net zoals andere jaren, kunnen jullie ook dit keer weer gezellig met het hele team, ouders, broertjes, zusjes, opa’s,
oma’s, buren enz. genieten van een overheerlijk ontbijtje tussen 07.00 en 09.00 uur.

En dat voor slechts € 5,00 pp!! Dus geef je met zn allen op!!!

Inschrijven voor het ontbijt:

Graag zsm maar uiterlijk zondag 20 maart a.s. bij voorkeur per mail naar handbalmarathon@hvvelo.nl

We zien jullie inschrijving graag tegemoet!!

Zondagochtend staan de volgende activiteiten op het programma:

Hal 2:

06.15 – 06.45 uur B1 B2 lasergamen
06.45 – 07.15 uur C1 C2 C3 lasergamen
07.15 – 07.45 uur C2 jongens C4 lasergamen
08.00 – 09.00 uur F jeugd en kabouters springkussens
09.15 – 09-45 uur D1 D2 lasergamen
09.45 – 10.15 uur D3 D4 lasergamen
10.15 – 10.45 uur HB1 C1 lasergamen
10.45 – 11.15 uur D5 D6 D7 lasergamen
11.45 – 12.45 uur E jeugd en kabouters springkussens

Kantine:

Kids muziek bingo!! (voor slecht € 0,50 per kaart!)
Ronde 1: 10.30 – 11.30 uur
Ronde 2: 12.00 – 13.00 uur
Dansen
Ronde 1: 08.00 uur
Ronde 2: 09.00 uur

Van de voorzitter

 

Kerstmis 2021

Het is traditie dat men aan het einde van een jaar een terugblik geeft en vooruitziet.
Een jaar als 2021, dat is begonnen met hindernissen en weer eindigt met hindernissen. Als we daar op terugzien is dit geen makkelijk jaar geweest voor onze vereniging.
De pandemie heeft het leven in vrijwel alle facetten op zijn kop gezet. Eenieder heeft in zijn omgeving er wel mee te maken gekregen of heeft er weet van. Waar dit zal eindigen is dan ook zeker “koffiedik kijken”.

Voor VENÉCO VELO heeft dit ook gevolgen gehad. Geen competitie spelen en niet trainen in het begin van het jaar. En dan ook geen MAXI-kamp omdat de onzekerheid maar bleef  voortduren. Het bestuur heeft toen een “duur” besluit moeten nemen om het risico dat er besmettingen zouden komen niet aan te gaan.
Een mooi en belangrijk feit voor het voortbestaan van onze mooie vereniging is de toezegging van onze hoofdsponsor VENÉCO om het lopende contract met 3 jaar te verlengen.

Sportief gezien zijn we weinig opgeschoten door de stilstand. Met veel inzet en energie van allen die daarbij betrokken zijn, is het nieuwe seizoen in september weer van start gegaan.
En net als alles weer een klein beetje op orde is, komt er in november een kink in de kabel die de boel wederom op scherp zet. Het is in en in triest voor het verenigingsleven dat ons dit overkomt.
Laten we hopen dat het tij gaat keren en in januari alles weer opgepakt kan worden, zodat we toch nog kunnen “ballen” en aan de tweede helft van het zaalseizoen kunnen beginnen.

Voor het bestuur is het een ongelooflijk zwaar jaar geweest door al de zijdelingse inbreuken op het reilen en zeilen van onze mooie vereniging. Juist door de magere bezetting is de druk op de zittende bestuursleden erg groot. Ik spreek dan ook de wens uit dat er mensen opstaan die bereid zijn om zitting te nemen in het bestuur om zo gezamenlijk de toekomst van VENÉCO VELO Handbal te waarborgen.

Hoe dan ook, we houden het hoofd omhoog en zien de toekomst zonnig tegemoet. We hebben met elkaar laten zien dat we flexibel zijn en met veranderingen en onverwachte situaties om kunnen gaan.

Namens het bestuur wens ik een ieder die betrokken is bij de gezelligste handbalvereniging fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2022.

Henk de Groot, voorzitter

Streefbedrag gehaald: Marco kan naar Duitsland

Vorige week vrijdag 8 oktober stond VENÉCO VELO Handbal als één grote familie op voor Marco Korving om geld in te zamelen voor zijn behandeling in Duitsland.

Deze inzameling is een groot succes geworden en het streefbedrag is mede hierdoor gehaald.

Wij bedanken iedereen die zich heeft ingezet om deze inzamelingsactie tot een groot succes te maken. De kinderen die 4000 euro bij elkaar hebben gerend met de sponsorloop.

De vrijwilligers die hebben geholpen tijdens het benefietdiner. Alle bedrijven en mensen die items voor de loting en de veiling beschikbaar hebben gesteld. Iedereen heel erg bedankt!
De foto’s en de video geven een prachtige sfeerimpressie van deze bijzonder avond.

 

 

Kabouterhandbal,

Dit seizoen start VENÉCO VELO met Kabouterhandbal.

Kabouterhandbal is speciaal voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar die op een leuke, ontspannen en laagdrempelige manier kennis willen maken met handbal. Plezier in spelen staat hierbij voorop.

Het Kabouterhandbal bij VENÉCO VELO is gericht op motorisch en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen en bevat een breed aanbod van spelenderwijs oefenen en bewegen met de bal. De trainingen worden verzorgd door Patricia Vonk. Met haar achtergrond als handbalster en gymdocent kan zij met veel enthousiasme en als professional deze jonge leeftijdsgroep begeleiden en kennis laten maken met handbalspel.

Meetrainen?
Meetrainen kan op dinsdagmiddag van 16:00 tot 17:00. In de vakanties zijn er geen trainingen.
De kabouters van VENÉCO VELO spelen nog geen wedstrijden, dit wordt vanaf de F-jeugd (6 jaar) gedaan.

Wil je je opgeven voor een proeftraining? Stuur dan een mail naar kabouters@hvvelo.nl.

Aanmelden?
Wil je je aanmelden als lid? Ga naar [Lid worden].
Gezien het grote aantal enthousiaste nieuwe leden zou het kunnen dat uw zoon of dochter op een wachtlijst komt.

 

Onze sponsors

Nieuws

Welkom bij VENÉCO VELO. Wat leuk dat je onze website bezoekt! Wil je op de hoogte blijven van wat allemaal gebeurt bij VENECO VELO, kun je ons het beste volgen op Facebook (zie rechts). Daar vind je al ons nieuws, van wedstrijdschema’s tot evenementen en wedstrijdverslagen.
Omslagafbeelding voor VENÉCO VELO Handbal
1,026
VENÉCO VELO Handbal

VENÉCO VELO Handbal

De leukste handbalvereniging uit het Westland

Goed gereedschap is het halve werk.Gisteravond werd de damesselectie verrast met nieuwe ballen. Dank je wel Frank Krijger van 11teamsports Wateringen en Kempa . Hier gaan we goed gebruik van maken.#handbal #hndbl #wateringen #velo #venecovelo #hvvelo #handbalhelden #grootstehandbalvereniging #deleukstehandbalvereniging #kempa #11teamsportswateringen ... See MoreSee Less
View on Facebook
VENÉCO/VELO VERSTERKT ZICH MET TERUGKEER TALISA GROENDe technische leiding van Venéco/Velo, dat aan het einde van het vorig seizoen promoveerde naar de eredivisie, heeft niet stilgezeten. De nieuwe trainer/coach Nico Stet, kan de komende competitie beschikken over voormalig topspeelster Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen. Een speelster met veel ervaring, die om die reden een welkome versterking is voor de pas gepromoveerde club uit Wateringen.Lees het hele bericht op onze Website www.hvvelo.nl/nieuws/#welkomterug #handbal #hndbl #wateringen #velo #venecovelo #hvvelo #handbalhelden #grootstehandbalvereniging #deleukstehandbalvereniging #ervaring #versterking ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

VENÉCO VELO Handbal
Save the date…#handbal #hndbl #wateringen #velo #venecovelo #hvvelo #handbalhelden #grootstehandbalvereniging #deleukstehandbalvereniging #SaveTheDate #seasonkickoff ... See MoreSee Less
View on Facebook